Μεταλλικές Σκάλες

Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και τοποθετούμε μεταλλικές σκάλες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Η εταιρία ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ Ι. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ εξειδικεύεται, στην κατασκευή και στη διαμόρφωση μεταλλικών σκάλων οι οποίες κατασκευάζονται με βασικό γνώμονα την εξασφάλιση σταθερότητας, άνεσης και ασφάλειας κατά τη χρήση της.

Επιπλέον, οι σιδερένιες σκάλες έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν δημιουργούν κατά τη χρήση τους ενοχλητικούς τριγμούς.

Η τεχνογνωσία μας πάνω στο αντικείμενο της σιδηρουργικής, την οποία φροντίζουμε να διευρύνουμε συνεχώς μας δίνει την δυνατότητα να αναλαμβάνουμε εξειδικευμένες κατασκευές, που μπορούν να ανταποκριθούν και στις πιο υψηλές απαιτήσεις, και για αυτό υπάρχει συχνή συνεργασία με αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.

Η σκάλα αποτελεί έναν ιδιαίτερο σχεδιαστικό στοιχείο σε μια κατοικία ή έναν επαγγελματικό χώρο που πέρα από την λειτουργικότητά της συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση το ύφος και του χαρακτήρα της. Προορισμό έχει την εξυπηρέτηση του ανθρώπου, να μπορεί δηλαδή να την χρησιμοποιεί με σχετική άνεση και ασφάλεια, καταβάλλοντας τη λιγότερη μυϊκή δύναμη.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες

Η ολοκληρωμένη λύση για Εσωτερικές & Εξωτερικές Σκάλες στην κατοικία σας ή στην επιχείρησή σας.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες – Υλικά Κατασκευής

Οι μεταλλικές σκάλες είναι σταθερές κατασκευές και μπορούν να προσαρμοστούν στις πιο πρωτοποριακές σχεδιαστικές τάσεις.

Οι σκάλες κατασκευάζονται από σίδηρο ή χάλυβα. Ο σχεδιασμός ποικίλει σε κάθε κατασκευή. Ανάλογα το που θα τοποθετηθούν δηλαδή εάν είναι εξωτερικές ή εσωτερικές χρησιμοποιούνται και τα ανάλογα υλικά.

Όταν το μέταλλο έρχεται σε επαφή με τις καιρικές συνθήκες (βροχή-υγρασία-άνεμο), τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πρέπει να είναι βαρέως τύπου και σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται γαλβανιζέ σίδηρο.

 

Οι εσωτερικές σκάλες μπορούν να επενδυθούν με ξύλο ή γυαλί ή μάρμαρο.
 Οι εξωτερικές σκάλες είναι ιδιάζουσα κατασκευή.

Άλλο στοιχείο είναι τα κιγκλιδώματα και η κουπαστή. Ανάλογα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου, εσωτερικά και εξωτερικά τα κιγκλιδώματα αποτελούν το χαρακτηριστικό στοιχείο διακόσμησης.

Για την ασφάλεια των χρηστών τα κιγκλιδώματα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιά. Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην χωράει το κεφάλι ενός μικρού παιδιού.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνδυασμών υλικών και σχεδίων όπως το ξύλο, το σφυρήλατο μέταλλο, αλλά και ο ανοξείδωτος χάλυβας (INOX).

Η κουπαστή θα πρέπει να έχει τέτοιο σχήμα ώστε να εξασφαλίζει το σωστό πιάσιμο του χεριού και να ακολουθεί την κλήση της σκάλας. Να έχει λεία επιφάνεια για να διευκολύνει την κατάβαση.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνδυασμών υλικών και σχεδίων όπως το ξύλο, το σφυρήλατο μέταλλο, αλλά και ο ανοξείδωτος χάλυβας (ΙΝΟΧ).

Όλοι οι διακοσμητές συμφωνούν ότι η εσωτερική σκάλα όταν υπάρχει δυνατότητα χώρου είναι ένα ιδιαίτερο εντυπωσιακό στοιχείο του εκάστοτε χώρου.

Οι περισσότεροι συνιστούν να αποφεύγονται οι πολύπλοκες λύσεις και να προτιμάται ένας απλός και λειτουργικός σχεδιασμός, ώστε να μην δυσκολεύεται η καθημερινότητα του χρήστη.